Η δίαιτα της σοκολάτας στην υγεία

Η δίαιτα της σοκολάτας ή CHOCOLATE DIET by DIET PLASMA, είναι ένα ολοκληρωμένο πλάνο αδυνατίσματος με ισχυρή μεταβολική δράση στο αδυνάτισμα αλλά και ιδιαίτερη δράση σε σχεδόν όλους τους καρδιομεταβολικούς δείκτες.

Το δημιούργησα το 1998 μετά από παρατηρήσεις σε ασθενείς που είχα σε τεχνητή διατροφή όπου και παρουσίαζαν σημαντική βελτίωση στη σύσταση σώματος και έντονη μείωση λίπους. Από το 1998 που δημιουργήθηκε βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση και βελτιώσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις μεταβολές του τρόπου ζωής του γενικού πληθυσμού.

Η βιολογική δράση του προγράμματος βασίζεται σε τέσσερις κύριους άξονες. Στον έλεγχο του κέντρου της πείνας μέσω της σεροτονίνης, την αύξηση του μεταβολισμού μέσω ουσιών που λέγονται θεοξανθίνες, την καλή οξυγόνωση και αγγειοδιαστολή για την καύση του λίπους και την ημερήσια κάλυψη του γλυκού.

Αύξηση Μεταβολισμού

Ο καρπός COCOA μέσω ουσιών όπως η θεοβρομίνη (Theobromine) και θεοφυλλίνη (Theophiline) έχουν δράσεις αύξησης του μεταβολισμού και της θερμογένεσης  με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ενός αδρανή μεταβολισμού.

Αύξηση Οξυγόνωσης

Ο καρπός COCOA μέσω ουσιών όπως η θεοβρομίνη (Theobromine) και θεοφυλλίνη (Theophiline) αυξάνουν αναπνευστική απόδοση και μέσω του Νιτρικού Οξειδίου (nitric oxide – NO) προκαλούν ισχυρή αγγειοδιαστολή. Βασικοί παράγοντες για τη καύση του λίπους που γίνεται σε αερόβια φάση.

Έλεγχος Κέντρου Πείνας

Ο καρπός COCOA έχει πρόδρομες ουσίες με ισχυρή βιολογική δράση, που αυξάνουν τόσο την Σεροτονίνη (Serotonin) οπού με τη σειρά της ελέγχει το κέντρο της πείνας  όσο και την Ντοπαμίνη (Dopamine) που βελτιώνει την διάθεση αλλά και αυξάνει τον μεταβολισμό.

Η δίαιτα σοκολάτας διαθέτει, ανοικτά και ολοκληρωμένα μηνιαία προγράμματα, που καλύπτουν ολόκληρη την γκάμα της παχυσαρκίας από την κυτταρίτιδα έως την νοσογόνο παχυσαρκία. Ενώ η μεταβλητότητα στην χρήση μας δίνει την δυνατότητα να μεταβάλουμε την ταχύτητα του αδυνατίσματος όπως θέλουμε εμείς από χαλαρό, φυσιολογικό έως και γρήγορο αδυνάτισμα. Η μέση απώλεια κιλών είναι τα 6 κιλά τον μήνα σε έναν φυσιολογικό μεταβολισμό κατά φύλο και ηλικία.

Είναι ολοκληρωμένα μηνιαία προγράμματα αδυνατίσματος που καλύπτουν ολόκληρη την γκάμα της παχυσαρκίας. Από την κυτταρίτιδα έως την νοσογόνο παχυσαρκία. Στα προγράμματα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ το PLASMA COCOA για την εφαρμογή της δίαιτας.

Η εφαρμογή της δίαιτας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

 • Με προσωπική παρακολούθηση.
 • Με προσωπική παρακολούθηση από το e-iatreio με απομακρυσμένη Video επικοινωνία.
 • Αγοράζοντας το διατροφικό πλάνο (βασικό κορμό) από το e-shop.

Τα συν και τα πλην της Δίαιτας της Σοκολάτας

ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

 • Ιδανική δίαιτα για απώλεια βάρους και λίπους.
 • Κατάλληλη και για γρήγορο αδυνάτισμα με απώλεια βάρους και λίπους, διπλάσια από την κλασική δίαιτα.
 • Μηνιαία προγράμματα που καλύπτουν ολόκληρη την γκάμα διαταραχών λίπους, από την κυτταρίτιδα έως την νοσογόνο παχυσαρκία.
 • Κατάλληλη για εργαζόμενους αφού δεν έχει ιδιαίτερα μαγειρέματα και ζύγισμα τροφών.
 • Το κυρίως γεύμα είναι το βραδινό.
 • Καθημερινή κάλυψη γλυκού και κατάλληλη για άτομα με εξάρτηση στα γλυκά (sweet eaters).
 • Βελτίωση σχεδόν όλων των καρδιακών – μεταβολικών δεικτών που σχετίζονται με την παχυσαρκία όπως:
   – μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL).
   – μείωση της αρτηριακής πίεσης.
   – μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.
   – μείωση του σακχάρου στο αίμα.
   – αύξηση της καλής χοληστερίνης (HDL).

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

 • Δεν είναι δίαιτα συντήρησης.
 • Ακατάλληλη για άτομα με αλλεργία στον καρπό COCOA.
 • Ακατάλληλη για άτομα με ιατρικώς πραγματική αλλεργία στα γαλακτοκομικά. (Προσοχή. Όχι δυσανεξία στα γαλακτοκομικά. Η δίαιτα κάνει χρήση τόσο του γάλακτος όσο και γιαουρτιού. Άτομα που δεν πίνουν το γάλα μπορεί να χρησιμοποιούν άνετα το γιαούρτι.)

Βιβλιογραφία

The neuroprotective effects of cocoa flavanol and its influence on cognitive performance
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3575938/
Effects of Polyphenols on Thermogenesis and Mitochondrial Biogenesis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6164046/
Cocoa flavanols: effects on vascular nitric oxide and blood pressure
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3022066/