τρόπος διατροφής για όλη την οικογένεια

Η διατροφή της οικογένειας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία όλων των μελών της. Παλαιότερα η οικογένεια είχε την πολυτέλεια να κάθονται όλοι μαζί στο τραπέζι για σπιτικό φαγητό και πολλές φορές είχε και προγραμματισμό για το τι θα φάει κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Σήμερα στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε και με τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουμε δυστυχώς αναγκαζόμαστε να στραφούμε στο μη σπιτικό φαγητό και στα έτοιμα τυποποιημένα τρόφιμα. Αυτή πλέον η οικογενειακή πρακτική θεωρείται μια από τις αιτίες της παχυσαρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας και την παχυσαρκία ως δεύτερη αιτία θανάτου.

Στις σύγχρονες βιομηχανοποιημένες κοινωνίες δυστυχώς  προωθείτε η αύξηση της κατανάλωσης όλο και περισσότερο των βιομηχανοποιημένων προϊόντων διατροφής και λιγότερο των φυσικών προϊόντων υγιεινής διατροφής, σπιτικού φαγητού καθώς και η σωματικής άσκησης και δραστηριότητας έχει αντικατασταθεί με νέου είδους παθητικής γυμναστικής.

Η εκρηκτική αύξηση παχυσαρκίας και παθήσεων λιπιδίων των παιδιών, αλλά και η συνύπαρξη πολλών ατόμων της ίδιας οικογένεια με προβλήματα βάρους μας ωθεί να σκεφτούμε ότι μια οικογενειακή δίαιτα θα μπορούσε να ήταν λύση του προβλήματος.

Η οικογενειακή δίαιτα είναι ένα πρότυπο δίαιτας που το εφαρμόζουνε όλοι στην οικογένεια, προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο ζωής  χρησιμοποιώντας γρήγορα αλλά υγιεινά σπιτικά φαγητά που να καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες σε θρέψη και βιταμίνες. Ο τρόπος και χρόνος μαγειρέματος των γευμάτων είναι απλός και γρήγορος ενώ ταυτόχρονα μας οδηγεί στους κανόνες σωστής διατροφικής συμπεριφοράς. Ομαλοποιεί τις διαταραχές βάρους σχεδόν όλων των μελών της οικογένειας ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ευεξία μας και τη σωματική μας διαύγεια.

Τα προγράμματα οικογενειακής δίαιτας που διαθέτουμε, είναι μηνιαία προγράμματα που καλύπτουν όλα τα μέλη της οικογένειας.